Første Hjertestarter

Damarks første Scania lastbil med hjertestarter er netop leveret til Kim Ancker fra Ortved

Scania Ishøj har netop leveret en Scania R 520 8x2*6 til Kim Ancker Transport med fokus på sikkerhed og flot finish.

Læs orginal artikel

Kim Ancker

Sikkerhed betyder alt

At sikkerhed betyder alt for Kim Ancker kan aflæses på lang afstand. Bag på både forvogn og kærre står der nemlig ”denne lastbil er udstyret med hjertestarter”. Og det er der en helt særlig grund til.
I 2018 var Kim Ancker ude for en rigtig grim oplevelse i trafikken, hvor en forankørende billist mistede livet efter et hjertestop. Den oplevelse ønsker Kim aldrig at komme ud for igen, så i forbindelse med investeringen i den nye Scania besluttede han sig for at tilkøbe en mobil hjertestarter til lastbilen. Allan Lassen fra Red-Liv og underviser på Scania Driver Academy’s EU-efteruddannelse har i den forbindelse været behjælpelig med råd og vejledning.
”Jeg ser det som lidt af en game-changer med hjertestartere i lastbiler - især i yderområderne, hvor mange vognmænd og chauffører dagligt kører. Her kan der godt gå længere tid inden hjælpen kommer frem. Men hvis nu vognmanden eller chaufføren, der kører med hjertestarteren, også er tilmeldt som hjerteløber på hjertestarter.dk, så vil de automatisk få besked og kan være utroligt hurtigt fremme – hvilket er altafgørende for at redde liv med en hjertestarter,” fortæller Allan Lassen.

4-akslet med nødbremsesystem og otte kamera

Det med at sikkerhed fylder meget hos Kim Ancker er man ikke i tvivl om, og valget faldt da også på en Scania netop på grund af sikkerheden. For som han selv siger, er der ikke andre i branchen, der kan levere en 4-akslet forvogn med nødbremsesystemet AEB (Active Emergency Braking).
Inde i førerhuset ses det ligeledes, at sikkerheden er i top. Med hele tre skærme, der sender input fra otte kamera, kan Kim Ancker følge med i alt, hvad der foregår omkring bilen.
Læg hertil Scanias Blind Spot Detection, der advarer chaufføren om fodgængere og andre trafikanter i de blinde vinkler, Opticruise automatisk gearkasse med clutch-on-demand, adaptiv fartpilot med Active Prediction og retarder, elektronisk parkeringsbremse med hill hold og Lane Departure Warning - og du ender ud med en af Danmarks mest sikre lastbiler.
At bruge penge på en hjertestarter og sikkerhedsudstyr ligger ikke fjernt for Kim Ancker, for hans lille vognmandsforretning blev i 2018 kåret til ”Årets Transportvirksomhed” af DTL-Danske Vognmænd netop for sin trafiksikkerhedsindsats.

Skræddersyet til perfektion

Chassiset er et R 520 8x2*6 med V8-motor der yder 520hk og 2.700 Nm på ren SCR. Bilen er udstyret med fire aksler med dobbelte foraksler, træk på én bagaksel og en styrbar støtteaksel bag den trækkende aksel. Herpå er monteret et R-dagførerhus, på fuld luftaffjedring, med normal højde tag.
Det indvendige udstyr i bilen er, som det udvendige, flot med bl.a. to Premium sæder, begge med armlæn, varme og ventilation, V8 læderpakke, 6 kW oliefyr, LED lyspakke, Chaufførpakke +, 7” infotainmentskærm med navigation, Bluetooth og DAB radio, elektronisk taglem, tonede ruder, lamineret siderude, regnsensor og endda installeret hvileudrustning til en kort lur på de længere ture.
Det er SAWO, der har udført opbygningen på bilen med en Nopa FTPL 320 lodret pendeltip og en HIAB X-HiPro 302 E-6 CD kran. Opbyggerteamet hos Scania Ishøj har klargjort bilen med masser af flotte detaljer som blitzblink, roterblink og blitzbro, arbejdslys og Norges-bogie.
Bil og kærre forsikret med Scanias omfattende Scania Lastbilforsikring og finansieret af Scanias eget finansieringsselskab, Scania Finans.
Mosegaards Autolakering har stået for den fantastisk flotte lakering af både bil og kærre, mens Karl-Johan Buur har plysset bilen efter alle kunstens regler.